Ložnice

Tím největším potěšením jsou pro nás pejsky pachy hovínek a jídla (občas si to i popleteme a nějaký ten bobek sníme). Za tu krátkou dobu, co jsem se dostala z množírny, jsem vypozorovala, že lidi to mají jinak. Jejich svět je v některých aspektech značně iracionální. Kdybychom my pejskové obývaly domy jako mají lidé, tak nejdůležitějšími místnostmi by pro nás byl záchod a kuchyně. Obojí plné nádherných pachů, dalo by se tam čmuchat celé dny.

Světe div se, lidé navštěvují záchod i kuchyni jen z nutnosti a nejvíce si patrně zakládají na něčem tak nudném, jako je ložnice. Hned vám vysvětlím, jak jsem na to přišla. Když si mě páníčkové přivezli z množírny, tak se už cestou bavili, kde budu první noc spát. Páníček se nabídl, že bude se mnou spát v jídelně, protože páníčka má lehké spaní a kdybych plakala, tak by se nevyspala. A také, že v jídelně je dlažba, kdybych v noci čůrala po podlaze.

Páníček teda lehké spaní nemá. Snažila jsem se trochu plakat, ale on si stejně usnul. Tak jsem toho nechala a skočila k němu na gauč. Páníček spal dál. Tak jsem mu čmuchala k uchu a šlápla na hlavu a on se jen převalil na druhý bok. A tak to bylo i pár dalších nocí. Když jsme pak jeli na dovolenou, tak jsem se tam automaticky nastěhovala k páníčkům do postele. A myslela si, že to tak bude navěky. Ale to jsem se mýlila.

Doma nám hned po návratu přivezla přepravní služba velkou krabici s nápisem Hauck. V ní byla jakási mříž a tu páníček namontoval do dveří té jejich ložnice. Nechápu, co na té místnosti mají. Čím je tak důležitá, že se do ní zavírají mřížemi jak do vězení? Dali mi pelíšek k té mříži a cítila jsem ve vzduchu napětí z jejich očekávání, že budu v noci vyvádět (a jak je ten svět nespravedlivý, tak páníček si stejně usne a páníčka se nevyspí). Ale mýlili se. Mně stačilo, že jsem na ně viděla a měla tak jistotu, že mě neopustili a vůbec jsem neplakala a klidně usnula a byla hodná celou noc. Ať si tu svoji ložnici nechají, lakomci. Stejně jim to není moc platné, protože se jim tam každou chvíli nastěhuje nějaké to jejich mládě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *