Láska

Vy lidé jste prapodivná a značně komplikovaná stvoření. Všimla jsem si, že často hovoříte o lásce a jen málokdo z vás tuší, co to vlastně láska je. Samotný pojem omezujete často jen na lásku partnerskou. A i o té máte stručně řečeno zkreslené představy. Nehledě na to, že jak vás tak pozoruji, tak i vztah mezi partnery bych zřídkakdy nazvala láskou.

Pro nás pejsky je láska součást našeho pudového vybavení. Pro vás lidi vlastně také, ale vy na své pudové vybavení kašlete. V své racionální domýšlivosti se domníváte, že víte vše lépe, než jak vám to dala do vínku příroda.

Láska, tak jak ji známe my pejskové, je bez výjimky bezpodmínečná. Jsme vždy bez mrknutí oka připraveni nasadit život za svá mláďata a nečekáme za to, že vystudují vysokou školu a opatří pro nás vnoučata se svým heterosexuálním partnerem.

My pejskové máme zakódované v genech, že vše v tomto vesmíru je propojené. A že nemůžeme být šťastní, pokud sami nečiníme šťastnými ostatní. A proto vás lidi tolik milujeme. Potřebujete to ze všech nám známým bytostí nejvíce.

4 thoughts on “Láska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *